Bakgårdsnotatene - Episode 1


Rutepussing og sending på Borgen

Type tur:
Kveldstur
Sted:
Borgen
Aktivitet:
Tradklatring
Med:
Viktor, Erling, Alexander og Øyvind

Det er som tidligere nevnt god Fieldnotes-ånd å oppsøke bortgjemte vegger og obskure stup. Det er faktisk noe av det beste jeg vet, og denne våren har jeg fått gjøre akkurat det. Men ikke bare fordi jeg har hatt lyst – denne våren har det vært ut av en ren og skjær nødvendighet.

For om ikke lenge blir vi én til i huset hjemme, og behovet for en nærliggende vegg hvor jeg kan få utløp for min smale hobby, har blitt mer og mer påtrengende etter hvert som den store dagen nærmer seg.

Trad-dad er rett og slett nødt til å tenke praktisk.

Etter litt leting rundt i Hortens mange skogkledde bakgårder, falt valget på det som må være en gammel Horten-klassiker; Adalsborgen. En eldgammel bygdeborg og kjært turmål med kompakt stein og bratte vegger på to sider.

Planen ble lagt.

Etter noen ensomme vårkvelder med clog og stålbørste dukket det etter hvert fram noen flotte linjer fra bak mosedekket. Nå stod det kun igjen å fortelle verden om det re-oppdagede feltet. Et kort innlegg på klatreklubbens facebook-sider, og vips var det samlet et lite, men kompetent lag ved foten av Borgen en kveld i slutten av april.

Sikringer på den ene siden av selen, stålbørste på den andre.

Feltets nydelige 5+nat gikk noen av oss uka før, og etter litt topptauing ble også feltets andre topplinje gått denne kvelden. Et nydelige åpent dieder med sekser-klatring i et tynt riss, sikret med to små friends. Akkurat passe psykende.

Erling var grei nok til å sette av kvelden til å pusse fram et nytt prosjekt på venstresiden, Alexander fikk testet fingerjammene sine på 5+’en og Viktor fikk prøvd seg både her og der.

Topp uttelling første kveld!

Foto: Fieldnotes.no & Alexander Jahrn