Drømmen om Stetind - Leksjon 8


Nedtur på Hvasser

Type tur:
Etter jobb-tur
Sted:
Hvasser
Aktivitet:
Buldring
Med:
Øyvind

 

Det er en fin linje mellom dristighet og dumhet.

Denne sommeren har jeg klatret mye. Jeg har renset og førstebesteget flere ruter, perset på bolt og perset på trad. Og det til tross for at familien har gått fra tre til fire (takk B!).

Men forrige uke var det stopp.

Jeg skulle egentlig bare en kjapp tur innom Hvasser etter jobb, for å teste buldringen der. Siden jeg ikke eier pad, reiste jeg lett, og hadde kun med sko og kalk.

Etter å ha gått noen oppvarmingsbuldre på Toppen-sektoren bestemte jeg meg for å gå Linjalen på blikk. Bulderet er et klokkerent 6b-riss på en frittstående blokk. Omlag fem meter høyt. Det er høyt å klatre uten pad, men jeg så fine fingerlåser hele veien, og etter all rissklatringen på Adalsborgen denne sommeren, kjentes det innenfor å gjøre et forsøk. Hvis det ble det for hardt, kunne jeg enten klatre ned, eller hoppe av.

Starten og midten gikk greit med fine og faste fingerjammer. Men fottakene var en blanding av smøring på fjellet og små krystaller som lett kunne brekke ved belastning. På siste flyttet før uttoppingen sleit jeg med å finne en god fingerlås. Og etter litt prøving og feiling begynte både pumpen og psyken å melde sin ankomst.

Jeg valgte å klatre ned, brakk av et fottak, og ble tvunget til å hoppe.

Jeg gjorde flere feilvurderinger denne dagen, men den mest alvorlige var å undervurdere høyden og underlaget. Landingen var hard og føttene kjentes vonde da jeg prøvde å reise meg opp igjen.

Røntgen neste dag viste brudd under begge hælene.

Faen.